Драмска секција 2013/2014. године

*Ове године аудиција је била више него успешна, па смо решили да урадимо нешто другачијe. Сви учесници су прошли, али ће њихове улоге бити промењене. Неко ће да учествује на приредби за Нову годину, а неко на Светосавској академији.

ДРАМСКА СЕКЦИЈА (чланови)

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА

СВЕТИ САВА

Свим члановима желим успешну сезону! Ја једва чекам, надам се и ви! 🙂

 

**Спремамо Светог Саву

Припреме су у току, приводимо крају. Ове године је далеко већи број ученика укључен у приредбу. Глумаца колико ти душа иште, а ту су и играчи. Негујемо традицију и тиме се дичимо! 🙂

DSCF4284

DSCF4285

Весела глумачка дружина (Андреа, Оља, Милица Милутиновић, Милица Сарић, Мона, Невена, Тијана, Нађа, Милена, Даница, Миња, Катарина, Петар, Алекса, Лука, Данило, Владимир, Вања и Матија)

DSCF4295

DSCF4296

Фолклор (Андријана, Катарина, Бранко, Ана Лазић, Ана Стојановић, Ивона и Тијана)

 

*** На дар најмлађима у школи

Драмска секција наше школе извела је представу “Новогодишње чаролије” најмлађој публици, ученицима првог и другог разреда, у петак, последњег дана школе. Никад више насмејане и срећне публике! Срећна Нова година најмлађима у школи! ❤

DSCF4380 Ана Вујичић, Анђела Илић, Иван Тодоровић и Ђорђе Сарић

Делфин је удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама. Налази се у Младеновцу. У њему предано ради већи број људи добре воље. Желели смо да и ми на неки начин улепшамо штићеницима предстојеће празнике. Ове године део драмске секције наше школе припремио је краћи програм поводом Нове године и пуни ентузијазма да се неке ствари ипак могу покренути и променити, упутили смо се управо ка Делфину. Како нам је било, просудите сами. :)

И ове године Момчиловци су на себи својствен начин прославили своју крсну славу. У петак 24. јануара 2014. године одржана је у Центру за културу свечана академија поводом Савиндана. На њој је учествовало преко сто ученика, глумци, рецитатори, хор и фолклор. Утисци су да је била боља од свих досад.

Глумачку екипу предводили су Миња Милетић, ученица седмог разреда, Немања Вићовац, ученик шестог разреда, Петар Николић, ученик четвртог разреда и Даница Вујић, ученица трећег разреда, као домаћини славе. Њима су у госте долазили кумови, Катарина Блажић, ученица петог разреда, и Алекса Мацура, ученик шестог разреда, ујна Нађа Перић, ученица седмог разреда, и ујак Матија Мацура, ученик шестог разреда, комшије Мона Чолић, Дуња Стевановић, Петар Ђурић и Данило Банковић, сви ученици седмог разреда, и Вања Чворовић, ученик шестог разреда. У госте је дошао и свештеник, Лука Чворовић, ученик осмог разреда, да пресече колач и очита молитву.

Програм су водиле Невена Милошевић, ученица осмог разреда, и Милена Вујић, ученица седмог разреда, заједно са уводним и завршним монологом светог Саве, којег је глумио Владимир Станишић, ученик осмог разреда.

За рецитал су биле задужене Андреа Вујић, Милица Милутиновић, Олга Ивковић, Оливера Шуперина, Милица Сарић и Тијана Јосифовић.

Читаву приредбу је маестрално зачинио фолклор састављен од ученика нижих и виших разреда, Тијане Радосављевић и Ивоне Лазић, ученица четвртог разреда,  Ане Стојановић, Андријане Стеванчевић и Бранка Галића, ученика седмог разреда, и Катарине Нинковић и Ане Лазић, ученица осмог разреда, који су уједно и чланови Културно-уметночког друштва “Јанко Катић” из Младеновца.

За приредбу су биле задужене наставнице музичке културе Љиљана Миловић и Ивана Бранковић, као и наставница српског језика Милена Мацура.

У недељу 26. јануара 2014. године иста екипа, овога пута без хора, наступила је у Парохијском дому наше цркве, где су је дочекали многобројни грађани и, као и два дана пре тога, испратили овацијама.

У понедељак на сам дан славе, на свечаном ручку, изведен је краћи део приредбе.

Још једном имам потребу да захвалим свим учесницима на професионализму који су показали, као и свим гостима који су са нама поделили лепоту рада са децом. Срећна слава!

1012265_10201886072046823_1476541072_n Парохијски дом

aaccc cc gg galleriffic.php kk hhh jj qq nn pp uu ss tt ww Центар за културу Младеновац, Свечана светосавска академија Основне школе “Момчило Живојиновић”

 

 

galleriffic.phpНевена и Алекса 19Катарина, Невена, Алекса и Лука

8Мона, Каја, Анђела, Миња, Нађа, Тијана, Дуња И Милица 10Милена, Милица, Дуња, Тијана, Нађа

11Мона 12Мона и Милица 14Дуња, Мона, Каја, Анђела, Миња, Нађа, Тијана, Милица и Милена

                      Матија и Немања1 3Петар

Алексаnik_5452

nik_5344Лука и Катарина

Данилоnik_5357

nik_5394Анђела

Тијанаnik_5412

nik_5448Никола

И ове године Дан школе обележен је свечано Академијом у Центру за културу нашег града. Поред хора и рецитатора, учествовала је и драмска секција пригодним програмом, који смо посветили нашем великом књижевнику Душку Радовићу.

Водитељи програма били су Невена Милошевић 8/4, Катарина Нинковић 8/5, Лука Чворовић 8/4 и Алекса Марнику 8/6. који су читали најпознатије Душкове афоризме.

Драмски део поделили смо на две групе, женски и мушки део, како је управо и он сам учинио. За драматизоване Душкове „Женске разговоре“ биле су задужене девојчице: Катарина Блажић 5/1, Нађа Перић 7/1, Милена Вујић 7/2, Милица Сарић 7/5, Миња Милетић 7/5, Дуња Стевановић 7/5, Мона Чолић 7/5 и Тијана Јосифовић 8/4. За драматизоване „Мушке разговоре“ били су задужени дечаци, и то Немања Вићовац 6/6, Матија Мацура 6/6, Петар Ђурић 7/4 и Данило Банковић 7/4 за скеч „Зашто сам се ја оженио“, а Никола Станојевић 5/3 и Алекса Мацура 6/6 за скеч „Флека од женских суза“.

Програм за Дан школе 2014. године

Постави коментар